17-18/5 2019
Textile Fashion Center, Borås

F/ACT MOVEMENT – in the name of fashion och klimatångest

 

Går det att vara klimatsmart och samtidigt modemedveten? Självklart! F/ACT Movement, en ny rörelse initierad av Re:textile, Swedish Fashion council och Göteborgsregionen, vill inspirera till att göra nya hållbara val, utan att göra avkall på passion för kläder och mode.

​10 stycken så kallade F/activister valdes ut att delta i utmaningen som pågår från mars till augusti 2019.  Personerna ska genomgå en slags shopping detox, och samtidigt få möjlighet att på olika kreativa sätt aktivera innehållet i sina befintliga garderober. Experter, inspiratörer, kreatörer, designers och föreläsare har och kommer att medverka på månadsträffar där F/activisterna berör olika teman inom hållbara modeval.

Resan mot en hållbarare livsstil följer du via F/acts instakonto @fact.movement där F/activisternas bilder och filmer publiceras tillsammans med tips, trix och pepp som kan vara bra att ha.

Under FashionDAYS! I samband med H&Ms seminarie om deras hållbarhetstrategi och nya satsningen Take Care får du möjlighet att träffa F/activister som bland annat berättar om hur utmaningen har påverkat deras sätt att se på mode, bilden av dem själva och hur de ser på modebranschen och konsumentens roll i framtiden.

Länk: https://www.factmovement.se/

Tid: 11.40 – 12.00

Plats: Do tank, Plan 2, Textile Fashion Center

Arrangör: Science Park