N
E
X
T

Days -267
Hours -15
Min -7
30/5-2/6
Textile Fashion Center, Borås

Textilmuseet

Textilmuseet är kommunägt och inriktningen för museet är textil i alla dess former. Textilmuseet har en av Europas största samlingar av textilmaskiner men har även textila utställningar av många olika slag och inriktningar.

Textilmuseet

Marketplace Borås

Marketplace Borås är ett samarbete mellan Borås Stad, Högskolan i Borås, Nordiska Textilakademien och näringslivet. Tillsammans arbetar vi för att stärka Borås och Sjuhärads position inom mode, textil och design.

Verksamheten drivs som en ekonomisk förening med uppgift att tillgodose medlemmarnas önskemål samt utvecklas i ett kundorienterat perspektiv. Som medlem får man möjligheter att samverka i ett unikt nätverk och bjuds in till inspirerande och affärsutvecklande aktiviteter. Genom Marketplace Borås affärsnätverk blir man större än som enskild aktör.

IMG_9480
Marketplace Borås

Smart Textiles

Med över 350 forsknings- och företagsprojekt sedan starten 2006 är Smart Textiles inte bara erkänd som en motor i svensk textilindustri, utan redan etablerad som en viktig internationell aktör.

Tyg som renar vatten med enbart solljus som energikälla. Kläder som mäter EKG eller blir svala i extrem hetta. Smarta textilier som revolutionerar våra liv. Det är inte helt lätt på att sätta fingret på vad smarta textiler innebär. Men vi vill genom utvecklingen av dem förbättra människors vardag och skapa nya arbetstillfällen.

Textile-Showroom-151
Smart Textiles

Drivhuset

Drivhuset hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer. Genom att erbjuda vägledning, utbildning och en kreativ kontorsmiljö skapar vi framtidens företag och fler entreprenöriella individer.

Framgångsfaktorn är en verklighetsanpassad process, där du som entreprenör löpande testar din tanke mot din målgrupp. På så sätt kan du korta din startsträcka och ditt företag utvecklas i samklang med marknaden. Genom sakkunnig kompetens och praktiskt arbete uppnår Drivhuset konkreta resultat i form av livskraftiga företag som är redo för framtiden. Behållningen är över 1 000 nya företag i Sverige varje år. Så testa oss du också!

drivhuset
Drivhuset

The Company

The Company är en restaurang, bar, kafé och mötesplats på Simonsland i Borås – det gamla industriområdet som förvandlats till Sveriges mest dynamiska och nytänkande plats för mode, textil och design. Hos oss möter du områdets kreativa krafter, boråsare och stadens gäster över en måltid, ett glas eller en fika. På en plats där vi producerar gemenskap. Varmt välkommen!

TheCOMPANY
The Company

Textile Fashion Center

I det gamla industriområdet Simonsland i centrala Borås ligger Textile Fashion Center. I ett område som varit hem för textilproduktion i nästan 100 år finner ni nu en ny mötesplats för kreativa verksamheter inom mode, textil och design: Textile Fashion Center. Ett kreativt centrum för vetenskap, kultur, innovation och affärsverksamhet, främst inom textil men även inom andra områden.

I Textile Fashion Center ingår en rad självständiga verksamheter som förenas i ett textilt kluster. Det är en samverkan mellan företag, forskningsinstitut, utbildning, organisationer som jobbar för innovation och affärsutveckling. Tre parter bildar basen för verksamheten vars samverkan benämns som triple helix. Det är Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlade näringslivet i Sjuhärad.

tänkaren
Textile Fashion Center

Kanico

Kanico är ett lokalt familjeägt fastighetsbolag. Totalt äger och förvaltar Kanico ca 80 000 kvm i centrala Borås. Varav 60 000 kvm består av utvecklingsprojektet Simonsland. Kanico har 36 bostäder. Företaget bildades 1998 och Kjell Berggren är vd och ägare. Kanico har sitt kontor på Simonsland, Viskastrandsgatan 1 4 tr.

ahnshuset20
Kanico