N
E
X
T

Days -1033
Hours -24
Min -12
24-25/4
Textile Fashion Center, Borås

Textilmuseet

Textilmuseet är kommunägt och inriktningen för museet är textil i alla dess former. Textilmuseet har en av Europas största samlingar av textilmaskiner men har även textila utställningar av många olika slag och inriktningar.

TextilM_LaWallin
Textilmuseet

ModeInk

Modeinkubatorn är en nischad inkubator som verkar för att skapa förutsättningar för entreprenörer inom textil och mode att etablera sig på marknaden. Vi är Sveriges enda renodlade modeinkubator och är öppna för alla som har ambitionen att starta och driva företag inom branschen.

Modeinkubatorn ingår under Inkubatorn i Borås och stödjer nationellt nya och befintliga mikro- och småföretag i sin önskan att utveckla sitt koncept, sin affärsidé och verksamhet. Med ökad kunskap om hela processen, från ide till marknad, får företagarna i vår inkubator en grund att stå på för att möta konkurrensen och efterfrågan.

Vi erbjuder en dynamisk process där Modeinkubatorn bistår med aktiv och anpassad management support, produktionsstöd, kommersiella nätverk samt en kreativ tillväxtmiljö med tillhörande kontorsservice, ateljé och maskinpark.

bild 1 (kopia)
ModeInk

Marketplace Borås

Marketplace Borås är ett samarbete mellan Borås Stad, Högskolan i Borås, Nordisk Designskola och näringslivet. Tillsammans arbetar vi för att stärka Borås och Sjuhärads position inom mode, textil och design.

Verksamheten drivs som en ekonomisk förening med uppgift att tillgodose medlemmarnas önskemål samt utvecklas i ett kundorienterat perspektiv. Som medlem får man möjligheter att samverka i ett unikt nätverk och bjuds in till inspirerande och affärsutvecklande aktiviteter. Genom Marketplace Borås affärsnätverk blir man större än som enskild aktör.

DSC02191-660x370
Marketplace Borås

Proteko

Från våra fantastiska lokaler i Textile Fashion Center i Borås, arbetar PROTEKO med att utveckla den svenska textilbranschen. Vårt namn PROTEKO- står för ”Professionell textil kompetens” och förklarar på ett enkelt sätt vad vi gör.

Vårt uppdrag är att gynna och utveckla den svenska TEKO-industrin och närliggande branscher. Syftet är att öka lönsamheten hos de svenska företagen i branschen och öka den TEKO-relaterade kompetensen. Detta gör vi genom rådgivning, konsultation och utbildning.

Vår kompetens är textil, hela vägen från odling, produktion, förädling, tillverkning, inköp och försäljning.

klanning
Proteko

Connect Väst

Connect är en ideell organisation som sammanför entreprenörer och tillväxtföretag med företagsutvecklande resurser som kompetens och kapital. I våra processer möts entreprenörer och näringsliv för affärsutveckling, nätverkande, investeringar och kompetensutveckling. Genom dessa mötesplatser förkortar vi deras väg till verkliga och varaktiga resultat, skapar snabbare tillväxt och fler arbetstillfällen i Västsverige. 

Som nätverksorganisation skapar vi tillsammans med näringslivet en unik plattform som leder entreprenören till de resurser som krävs för att lyckas inom kommersialisering och finansiering genom vårt utbud av skräddarsydda tjänster. Genom att näringslivet så kraftfullt stöder vår verksamhet får företagen tillgång till högklassig expertis inom en mängd branschområden.

connect
Connect Väst

Inkubatorn

”Vi erbjuder innovatörer, entreprenörer och nya tillväxtföretag ett anpassat affärsutvecklingsstöd för snabbare kommersiell marknadsetablering.”

Inkubatorn i Borås erbjuder en dynamisk process för utveckling av människor, affärer och företag. Vi bistår med ett aktivt och anpassat affärsutvecklingsstöd, finansiella, tekniska och kommersiella nätverk, samt en kreativ tillväxtmiljö med tillhörande kontorsservice i Textile Fashion Center. Har du viljan att kommersialisera din idé och modet att bygga ett företag är vi beredda att ge allt för att du ska kunna växa. Vi engagerar oss helhjärtat i alla idéer, projekt och företag med vilka vi startar samarbeten. Vi peppar och ger perspektiv under resans gång.

DSC_0488
Inkubatorn

Smart Textiles

Med över 350 forsknings- och företagsprojekt sedan starten 2006 är Smart Textiles inte bara erkänd som en motor i svensk textilindustri, utan redan etablerad som en viktig internationell aktör.

Tyg som renar vatten med enbart solljus som energikälla. Kläder som mäter EKG eller blir svala i extrem hetta. Smarta textilier som revolutionerar våra liv. Det är inte helt lätt på att sätta fingret på vad smarta textiler innebär. Men vi vill genom utvecklingen av dem förbättra människors vardag och skapa nya arbetstillfällen.

Textile-Showroom-151
Smart Textiles

Drivhuset

Drivhuset hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer. Genom att erbjuda vägledning, utbildning och en kreativ kontorsmiljö skapar vi framtidens företag och fler entreprenöriella individer.

Framgångsfaktorn är en verklighetsanpassad process, där du som entreprenör löpande testar din tanke mot din målgrupp. På så sätt kan du korta din startsträcka och ditt företag utvecklas i samklang med marknaden. Genom sakkunnig kompetens och praktiskt arbete uppnår Drivhuset konkreta resultat i form av livskraftiga företag som är redo för framtiden. Behållningen är över 1 000 nya företag i Sverige varje år. Så testa oss du också!

drivhuset
Drivhuset

The Company

The Company är en restaurang, bar, kafé och mötesplats på Simonsland i Borås – det gamla industriområdet som förvandlats till Sveriges mest dynamiska och nytänkande plats för mode, textil och design. Hos oss möter du områdets kreativa krafter, boråsare och stadens gäster över en måltid, ett glas eller en fika. På en plats där vi producerar gemenskap. Varmt välkommen!

TheCOMPANY
The Company

Fashion Gallery

Fashion Gallery är en kombination mellan ateljé och butik för nystartade varumärken inom mode och textil. Här arbetar designers med att ta fram nya plagg och kollektioner.

Fashion Gallery är en del av Marketplace Borås; Skandinaviens ledande affärsarena inom mode, textil och design.

Varje torsdag och lördag öppnar Fashion Gallery upp för försäljning. En saluhall i mode där du har chans att hitta unika plagg som ännu inte nått den stora marknaden.

Är du en oetablerad designer med eget företag? I Fashion Gallery får du optimala förutsättningar för att växa och etablera dig på marknaden. Här samverkar du med övriga designers och har samtidigt chans att sälja dina kollektioner på plats. Dessutom har du tillgång till Marketplace Borås nätverk – ovärderlig kompetens och erfarenhet som ditt nystartade företag kan dra nytta av.

fhjghggg_01793
Fashion Gallery

Textile Fashion Center

I det gamla industriområdet Simonsland i centrala Borås ligger Textile Fashion Center. I ett område som varit hem för textilproduktion i nästan 100 år finner ni nu en ny mötesplats för kreativa verksamheter inom mode, textil och design: Textile Fashion Center. Ett kreativt centrum för vetenskap, kultur, innovation och affärsverksamhet, främst inom textil men även inom andra områden.

I Textile Fashion Center ingår en rad självständiga verksamheter som förenas i ett textilt kluster. Det är en samverkan mellan företag, forskningsinstitut, utbildning, organisationer som jobbar för innovation och affärsutveckling. Tre parter bildar basen för verksamheten vars samverkan benämns som triple helix. Det är Borås Stad, Högskolan i Borås och det samlade näringslivet i Sjuhärad.

tänkaren
Textile Fashion Center

Kanico

Kanico är ett lokalt familjeägt fastighetsbolag. Totalt äger och förvaltar Kanico ca 80 000 kvm i centrala Borås. Varav 60 000 kvm består av utvecklingsprojektet Simonsland. Kanico har 36 bostäder. Företaget bildades 1998 och Kjell Berggren är vd och ägare. Kanico har sitt kontor på Simonsland, Viskastrandsgatan 1 4 tr.

ahnshuset20
Kanico